Oesterdam, Tholen NL

Kaart wordt geladen...

Adres
Veerweg

Tholen


Nederland


Duikplaats Oesterdam, alias Bergsche Diepsluis of Tholens gat, is een ideale duikplaats voor beginnende duikers om hun eerste stappen in de Oosterschelde te zetten.

Oesterdam kent geen of zeer weinig stroming doordat dit het uiteinde van de Oosterschelde vormt en tevens in een kleine baai gelegen is. Oesterdam is dan ook een ideale plaats om studenten kennis te laten maken met de Oosterschelde. Er is ook een opleidingsplatform voorzien waarop oefeningen kunnen worden afgenomen. Ondanks het gebrek aan stroming heeft Oesterdam een rijkdom aan onderwaterleven.
Bij deze duikplaats is een zeer ruime parkeerplaats voorzien, in de zomermaanden moet je er echter rekening mee houden dat deze ook wel effectief volraakt. De parkeerplaats van Oesterdam leent zich ook uitermate goed om clubactiviteiten te organiseren.
Duikplan: Vanaf de parking wandel je de dijk op naar links. De plaats van te water gaan bij Oesterdam is aangeduid en er is eveneens een koord gespannen. Ongeveer recht voor het touw bevindt zich het platform op een diepte van zo’n 8 à 9 meter bij LW. Aangezien je bij Oesterdam geen rekening moet houden met het getij en er geen stroming staat kan je gewoon een lus links of rechts maken.

Onder het platform zie je in de zomermaanden vaak zeebaars rondjes draaien, op het platform zwermt dan een grote school steenbolkjes. Dit zijn kleine visjes, rond de 10 cm groot, die in groep leven. Verder vind je hier zowat alle leven dat je ook in de rest van de Oosterschelde vind, inclusief parende sepia’s en enkele jaren geleden zijn op Oesterdam zeepaardjes waargenomen.

Aankomende Activiteiten

  • Geen activiteiten op deze locatie